Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ÄÄRIVIIVATARROJEN VÄRITTÄMISTÄ DUFEX-TUSSEILLA

Otin hankkimani Dufex-tussit käyttöön ja kokeilin, miten hyvin ne soveltuvat ääriviivatarrojen välien värittämiseen. Kiinnitin vaaleisiin, ohuehkoihin kartonkeihin sellaisia ääriviivatarroja, joiden oletin olevan leikattavissa irti suht. helposti. Kiinnitin kartonkien alle liimakalvoa.

Aloitin ensiksi isojen, vihreiden lehtien värittämisellä. Nämä tussit ovat todella miellyttäviä käyttää. Niissä on ohut sivellinkärki, josta leviää jokaisella paperiin koskettamisella väriä myös ympärille, joten värin saa myös ääriviivatarroissa oleviin pieniin kohtiin. Värit leviävät tasaisesti. Ensimmäisessä kuvassa numerolla 1 oleva kukkakuvio, jonka värjäsin vähän väärin ja jonka päältä poistin sen vuoksi tarran, osoittaa, kuinka tussi toimii. Väriä tulee aika runsaasti, melkeinpä kartongin läpi, joten aluspaperi on tarpeen - ainakin, jos kartongin alla ei ole liimakalvoa. Arvelin tussia käyttäessä, että toimintatapansa takia tämä ohut tussi ei kestä pitkään ja olin oikeassa: vihreä väri loppui viimeisimpiä ruusunlehtiä värittäessä, ja värjäsin 2-kuvan 3-4-kukkakuvioiden alalehdet AquaMarker-kynän kapeammalla päällä.

Tussien väri leviää, joten sen käyttö ei oikein sovellu sellaisen ääriviivatarran väleihin, joka on jo kiinnitetty esim. skräppityöhön. Väri tulee välillä hiukan myös tarran ulkopuolelle, tarran alta. Kokeilin myös niin, että väritin sekä ääriviivat että välit (kuva 2, lehtikuvio 2). Tällä tavalla ääriviivat jäävät vaaleamman väriseksi ja välit tummemmiksi. Huomasin kuitenkin leikatessa, että tällä tavalla väritettäessä kuvion leikkaaminen on vaikeampaa, koska reunat eivät näy samalla tavalla. Joten reunimmaiset ääriviivat kannattaa värittää vasta sitten, kun kuvio on leikattu irti.

 

Seuraavaksi leikkasin kuviot irti kartongista silhuettisaksilla ja viimeistelin ne värittämällä vaaleat kartonkireunat Aqua Marker-kynillä.

Tämä oli niin mukavaa, että tein vielä vähän lisää tarroja. Tosin huomasin jo siinä vaiheessa, kun olin värittänyt puolet ensimmäisistä vihreistä lehdistä, että olin hiukan erehtynyt värien käyttötarkoituksesta: Selailin Dufex-tussien käyttöä netistä ja huomasin, että niillä yleensä väritetään enemmänkin ääriviivatarrojen ääriviivoja eikä välejä. Siten tussit varmaan kestävätkin pidempään. Mutta kyllä niillä luontuu myös välien värittäminen. Silloin väri vain loppuu nopeammin. Vihreä väri loppui, mutta muissa kynissä on väriä vielä näidenkin värityskokeilujen jälkeen. Väritettäessä kynien päät alkavat “syrttääntyä” ajan oloon, mutta siitä huolimatta: nämä ovat hyviä ja miellyttäviä värityskyniä, joissa on kauniit värit.

©2020 layout14 - suntuubi.com