Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

13.5.2012 ENGLANNIN SANASTOKOOSTE

Olen kevään aikana käynyt läpi englannin sanastoa online-picture-dictionary.html
-kuvasanaston ja www.learnenglish.be-kuvasanaston avulla. Löysin jo puoli vuotta sitten Anki-ohjelman, johon ryhmittelin sanat, ja lisäsin ääntämisen sekä käännökset. Lisäsin sanaryhmiin myös uusia, aihealueisiin liittyviä sanoja.

Otin Extreme English-ohjelmassa Basic-osan lisäksi käyttöön myös Intermediate, Advanced ja Proficiency-osat, ja harjoittelin ohjelman avulla ohjelman sanastosta löytyviä sanoja. Ohjelman sanastosta voi lisätä sanoja ohjelman sisällä olevaan omaan sanalistaan, ja harjoitella pelkästään näitä sanoja vaihtelemalla kysyttävien uusien sanojen määrää päiväkohtaisesti. Omaan sanalistaan lisättyjen sanojen lukumäärät tulevat ohjelman aloitusnäytössä Basic-, Intermediate-, Advanced- ja Proficiency-osien mukaan ryhmiteltynä näkyviin sen jälkeen, kun ohjelma suljetaan ja avataan uudelleen.

Tein sanoista koosteen, jonka ryhmittelin erillisten aihealueiden mukaan. Jaottelin myös ryhmien sisällä olevat sanat sen mukaan, miten ne kuuluvat mielestäni yhteen, ja erotin eri ryhmät  sanastossa tyhjillä väleillä. Ääntämisohjeet on tehty pääasiassa Phonetizer ja Collins Student's Dictionary-ohjelmilla, sekä Oxford Advanced Learner’s Dictionary-sivun avulla. Sivulla 12 alimpana oleva ruoka-aineiden käsittelyyn liittyvä sanaryhmittely on kirjasta: MacMillan English Dictionary for Advanced Learners, 2005-2006.

Tein sanastosta excel-muotoisen Englannin sanastokoosteen sekä pdf-muotoisen version. Sanastokoostetta voi tallentaa, muokata, parannella, täydentää ja julkaista uudelleen.

----------------------------------------------------------------------------------

Olen käyttänyt sanastokoosteen käännösapuna useita eri lähteitä ja materiaaleja:

  • Lukion aikaiset opiskelusanakirjat (Wuolle Aino: Englantilais-Suomalainen opiskelusanakirja, 1978, Wuolle Aino: Suomalais-Englantilainen koulusanakirja, 1976). Näitä sanakirjoja käyttäessä mietin ensin, että miten paljon oma äidinkieleni on muuttunut muutamassa kymmenessä vuodessa ja kun se ei ole muuttunut paljoakaan, niin otin nämä käyttöön. Englanninkielen sanamäärä vaikuttaa rajattomalta ja näistä sanakirjoista löytyi usein eniten käytettyjä englannin kielen vastaavuuksia suomalaisille sanoille.
  • Suomen- ja englanninkielinen wikipedia, joissa eri sanojen ja aiheiden merkityksistä oli tarkempaa tietoa.
  • Googlen yleinen haku, jossa tutkailin joidenkin sanojen käyttöä yleisesti.
  • Artha -synonyymisanakirjaohjelma
  • Collins Student's Dictionary -ohjelma
  • Oxford Advanced Learnear's Dictionary -sivusto
  • MacMillan English Dictionary for Advanced Learners, 2005-2006, kirja

----------------------------------------------------------------------------------

Olen korjannut ja täydennellyt sanastokoostetta useita kertoja ja koonnut näistä muutoksista pdf-muotoisen muutokset-tiedoston. Sanasto on aikaisemmin sisältänyt aika paljon sekä amerikanenglantia että brittienglantia sekaisin, ja olen yrittänyt nyt muuttaa amerikanenglannin ilmaisuja brittienglanniksi. Lisäksi olen korjannut joitakin sanavirheitä sekä yhdyssanavirheitä. Nämä uusimmat muutokset ovat tiedoston alussa yhtenäisenä kokonaisuutena, ja aikaisemmat muutokset niiden jälkeen siten, kuin ne ovat olleet aikaisemmin tämän sivun alaosassa.

Olen merkinnyt korjaukset on näihin sanastokooste-versioihin punaisella:

Excel-kooste: Englannin_sanastokooste_korjaukset.xlsx

Pdf-versio: Englannin_sanastokooste_korjaukset.pdf

Sanastokoosteessa on myös joitakin sanoja, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien sekä amerikanenglannin että brittienglannin muodossa. Niitä en muuttanut tai poistanut. Kaikki muut muutokset on tehty myös Sanaston_kysely-tiedostoon, joka on sivulla Excelin käyttö kielten opiskelussa.

Muutokset amerikanenglannin sanoista brittienglannin sanoihin eivät varmaankaan ole tässä sanastokoosteessa kaiken kattavia, vaan olen muuttanut ne sanat, joille olen löytänyt /huomannut brittienglantia olevan vastineen.

20.8.2012

 

 

©2020 layout14 - suntuubi.com