Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

5.10.2012 ENGLISH FOR DUMMIES

Minä en keräile mitään, mutta jos alkaisin keräillä, niin kohteena olisivat Dummies-sarjan kirjat: niitä on käännetty ja julkaistu myös suomenkielisinä. Olen katsellut niitä jonkin verran ja saanut vaikutelman, että asiat esitetään niissä persoonallisella ja monipuolisesti aihepiirin kattavalla tavalla. Tässä asiassa voi olla tietysti vaihteluakin, koska Dummies-sarjan kirjoilla on kullakin omat kirjoittajansa.

Englannin opiskeluun liittyen löysin Dummies-sarjan kirjan, joka käy englannin aihealueita läpi käytännönläheisesti:

Gavin Dudeney, Nicky Hockly: Learning English as a Foreign Language for Dummies

Kirjan rakenteesta ja aihealueista saa yleiskuvan oheisen books.google.fi-linkin kautta.

Kirjan osat II ja III koostuvat englantilaisen, arkipäiväisen kulttuurin, käytäntöjen ja tapojen kuvaamisesta. Kuhunkin aihepiiriin liittyen kuvataan ensin tapoja, käytäntöä ja kulttuuria, sen jälkeen on aihepiiriin liittyviä keskustelumalleja, mahdollisesti aiheeseen liittyviä “tietoiskuja” ja lopuksi aiheeseen liittyviä sanoja. Kirjan teksti on mukavasti kirjoitettua, selkeää ja helpohkoa ymmärtää.

Olen myös huomannut, että blogissani oleva englannin sanastokooste suuntaa jonkin verran siihen päin, mitä sanoja myös tässä kirjassa esitetään opittavaksi - tietenkin sillä erotuksella, että kirjan kirjoittajat ovat tienneet varmasti, millainen sanasto on tarpeen ulkomaalaiselle englannin kielen opiskelijalle, ja minä taas olen edennyt sanastoa kootessa hiukan mutu-tuntumalla - erityisesti lisätessäni niitä sanoja, joita ei ollut sanastokoosteen lähteinä olevilla online-picture-dictionary-kuvasivustostolla ja learnenglish.be-kuvasivustolla.

Ostin kirjan e-kirjana seuraavassa järjestyksessä:

  • Ostin e-kirjan netin kautta
  • Huomasin, että maksun jälkeen saamani linkkitiedosto on parin kilotavun kokoinen ja oikean e-kirjatiedoston lataus edellyttää Adobe Digital Editions-ohjelman lataamista. Tämä tekijänoikeussuojattu e-kirja ei avaudu Adobe Reader-ohjelmassa.
  • Latasin Adobe Digital Editions 2.0-version Adoben sivulta ja huomasin, että se ei asennu Windows Vistaan, mutta asentuu sen sijaan Windows 7:aan.
  • Hain googlen avulla sivun, jolta löytyi Adobe Digital Editions 1.7.2-versio setup-nimisenä tiedostona. Tämä versio asentui myös Windows Vistaan.
  • Huomasin, että tietokone pitää valtuuttaa netissä, jos kirjaa haluaa käyttää useammalla kuin yhdellä koneella.
  • Tein valtuutuksen käyttämällä ELibris-kirjakaupassa olevia ohjeita.
  • Aloitin kirjan lataamisen hakemalla saamani linkkitiedoston resurssinhallinnasta ja kaksoisnapsauttamalla linkkitiedostoa.
  • Adobe Digital Editions-ohjelma latasi kirjan netistä.
  • Aloin selata kirjaa.

Tietenkin e-kirjan ostotapahtumat olisi pitänyt tehdä (soveltuvin osin) päinvastaisessa järjestyksessä: eli ensin Adobe Digital Editions-ohjelman hankinta, valtuutus, ilmaisen e-testikirjan hankinta (sen varmistamiseksi, että kaikki toimii), ja vasta sitten maksullisen kirjan ostaminen. Nyt tein tavallaan niin, että yritin ensin hankkia kirjan ja vasta sitten hyllyn sitä varten.

 

©2020 layout14 - suntuubi.com