Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

20.6.2014 ULKOILU

Toukokuisena päivänä lämpömittari näytti maanpinnasta mitattuna sellaista lämpötilaa, että uskalsimme viedä marsut ulos takapihalle. Ulkohäkiksi valittiin Essegi Baffy 120-häkin yläkerran kalteriosa, jossa seinät ovat valmiiksi kiinni katossa, ne pitää vain vielä kiinnittää häkin muotoon. Alunperin oli tarkoitus käyttää ensimmäistä, liian pieneksi osoittautunutta häkkiä, mutta päätin, että  Essegi Baffy 120-häkin yläkerta on kuitenkin parempi kokonsa vuoksi. Häkki kiinnitettiin kulmistaan maahan kiinni ulkokatoksesta jääneillä, telttakoukkujen tapaisilla koukuilla. Häkkiin lisättiin ylimääräiseksi jäänyt juomapullo sekä sisähäkistä heinähäkki ja mökit.


Arvasin etukäteen, että marsut jähmettyvät pelosta joutuessaan ensimmäisen kerran ulos, ja niinhän siinä kävikin. Ympäristössä kuului ainakin lintujen laulua ja koiran haukuntaa. Täysin uusi ympäristö siis. Ne menivät mökkeihin ja pysyivät siellä niin kauan kuin mökit olivat paikoillaan. Kun otimme mökit pois, niin ne tutustuivat jo vähän ympäristöön ja pientä leukojen jauhamistakin oli havaittavissa, söivätkö sitten heinähäkistä varissutta kuivaa heinää vai ruohoa maasta.

Ensimmäinen ulkoilu kesti noin tunnin.

Myöhemmin marsut ovat olleet ulkona lämpiminä päivinä 1-2 tuntia kerrallaan /päivä, ja tutustuneet myös sellaisiin herkkuihin, kuin tuore ruoho ja voikukan lehdet. Tuon niitä myös sisähäkkiin porkkanoiden päälle. Rudi on ihastunut voikukan lehtiin, mutta myös tuore ruoho häviää äkkiä kupista.