Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

20.6.2014 SÄÄN ARMOILLA

Eräänä päivänä katselin jälleen, että pojat voisi laittaa taas ulos. Ulkohäkki laitettiin paikoilleen ja lisäsin vesipullon, heinähäkin ja mökit. Otin Robinin ensin syliin ja annoin sille päivän c-vitamiinin. Laitoin sen ulos häkkiin. Sitten tein vitamiiniannoksen Rudille ja otin sen vuorostaan syliin ja tarjoilin vitamiinit. Tässä vaiheessa aloin kuulostella ulkoa kuuluvaa kuikutusta. Menin Rudi sylissäni ulos ja totesin, että ulkona sataa vettä. Robin oli osittain mökin ulkopuolella ja kuikutti vesisateessa.

Tässä taisi käydä samalla tavalla kuin aikaisemman koiramme kanssa. Se oli elänyt lapsuutensa kesäisessä luonnossa ja murahti nähdessään ensimmäisen kerran maan valkoisena kuurasta. Samalla tavalla Robin ei ole eläissään kokenut vesisadetta ja ihmetteli varmaan, että mitä on tämä märkä, mitä alkoi yht'äkkiä tippua taivaalta niskaan. Aikaisemminkin on ruvennut satamaan, kun olen saanut marsut ulos, mutta silloin ne saatiin takaisin sisälle, ennenkuin sade oli kunnolla alkanut.

Keittiö laitettiin nopeasti marsuille valmiiksi ja saivat taas viettää illan sisällä syöden ulkoa tuotuja heiniä ja voikukanlehtiä (siitä huolimatta, että se sade kesti lopulta vain viisi minuuttia ja loppuilta oli enimmäkseen poutainen).